.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kwekerij 'Da Capo'
Tuinbouwweg 19B
3602 AT Maarssen

HOLLAND


Tel: 06-14722011
Fax: 0346-556504

 EXCLUSIEF

Onderstaande producten zijn afkomstig uit onze eigen selectie afdeling en zijn daarmee unieke en exclusieve producten.

Op deze producten is door Kwekerij Da Capo kwekersrecht aangevraagd of reeds verkregen.

 

Rhapsody in Pink

 

Crassula L. Rhapsody in Pink®

Een interessante en trendy aanvulling van het sortiment binnen de familie van de Crassulaceae.

Het product wordt verhandeld onder de naam Rhapsody in Pink®.

'Rhapsody' naar de Engelse term "rhapsodize" (= verrukt zijn over) en vanuit de Griekse betekenis "mengelmoes". De toevoeging 'in Pink' is een kleine woordspeling op het alom bekende muziekstuk van George Gershwin 'Rhapsody in Blue'. De speelse opbouw van de plant en de wisselende kleurschakeringen roze/paars/groen/wit sluiten volledig aan bij de naamgeving, en geven de plant een aantrekkelijke en in het oog springend uiterlijk.

Verzorgingstips

De Rhapsody in Pink® kan relatief veel licht verdragen, een plekje in of nabij de vensterbank is dan ook favoriet, zolang er maar geen direct zonlicht op de plant kan komen. De waterbehoefte is zeer matig, uiteraard wel aangepast aan de standplaats. Het heeft de voorkeur de plant van onderaf water te geven. De kluit mag gerust opdrogen voor de volgende keer watergeven. Minimum temperatuur is 10°C.

Verkrijgbaarheid

Rhapsody in Pink® is een product dat door eigen selectie en vermeerdering is ontstaan en wordt exclusief door Kwekerij Da Capo geteeld en vermeerderd. Wij verkopen het aan diverse groothandelaren en cash & carry's waardoor het product zo breed mogelijk verspreid wordt in de markt binnen Europa.

Harmony in Green

 

Crassula L. Harmony in Green®

Waar Rhapsody in Pink® gekenmerkt wordt door de veelheid aan kleurschakeringen in de plant, zo wordt Harmony in Green® juist gekenschetst door de harmonieuze egale groene kleur van de karakteristiek opgebouwde takjes, als kort aan elkaar geregen kleine vlezige blaadjes. De plant oogt speels en straalt toch rust uit door de egale groene tint, en past in ieder interieur.

 

Standplaats

Harmony in Green® kan het beste gedijen in een lichtere omgeving, maar zal prima presteren in menig woon-, slaap-, hobby- of werkkamer.

Verzorging

Net zoals bij Rhapsody in Pink® is de waterbehoefte relatief laag, uiteraard afhankelijk van de standplaats en omstandigheden. Geef bijvoorkeur onderdoor water (niet op de pot). Laat gerust de potgrond tussen twee watergiften aardig opdrogen, dan houdt hij een mooie compacte vorm. Minimum temperatuur is 10°C.

Verkrijgbaarheid

Harmony in Green® is een product dat door eigen selectie en vermeerdering is ontstaan en wordt exclusief door Kwekerij Da Capo geteeld en vermeerderd. Wij verkopen het aan diverse groothandelaren en cash & carry's waardoor het product zo breed mogelijk verspreid wordt in de markt binnen Europa.